Calath GER

Vanhempi naishenkilö syöksyy ulos maneesista mutisten kirosanoja tiuhaa tahtia. Kohotat kulmiasi aavistuksen ja kurkkaat maneesin sisälle. Kimo orii hirnuu voitonriemuisesti vedellen riemunpukkeja jalustimet heiluen.

Sinä, hoida tuo talliin, nainen ärähtää poistuen paikalta. Jäät aukomaan suuta turhaan ja huokaisten astut maneesiin. Vihellät ja juttelet kovaan ääneen hakien nelijalkaisen huomiota. Ori hidastaa raviin ja vilkuilee sinua. Se pysähtyy keskelle maneesia ja ojentaa kaulaansa sinua kohti kuin haastaen. Lähdet kävelemään varmoin askelin sitä kohti ja samassa ori ampaisee laukkaan hirnuen sinulle nauravasti. Jaa, vai tämmöistä peliä. Monen yrityksen ja tempun jälkeen se viimein antaa sinun napata suitsista kiinni. Huokaiset helpottuneena ja lähdet taluttamaan sitä tallia kohti. Puolimatkassa ori kohoaa pystyyn hirnuen villisti. Kavahdat etukavioiden ulottumattomiin ja vilkaiset etuviistoon. Toinen ratsastaja saapuu paikalle toisen hevosen kanssa, jolle taluttamasi hirnuu villisti. ärähdät oriille äkäisesti ja jatkatte matkaa.

Tallissa talutat orin sen omaan karsinaan. Riisut Callelta varusteet ja putsaat vaalean karvan puhtaaksi. Ilman päiväheiniä se olisi todennäköisesti mahdotonta karsinassa. Ori kohottaa päänsä pystyyn ja hirnahtaa kovaäänisesti ohikulkevalle ratsukolle.

Lopeta jo tuo hirnuminen tammoille, ei ne huomioi sua vielä, sanot oriille, joka vähät välittää lausahduksestasi. Se paukauttaa etukavion maahana ja vetää keuhkoihinsa ilmaa päästäen uuden, tuplasti kovemman machohirnahduksen. Pyöräytät silmiäsi ja poistut karsinasta.

Muutaman kuukauden jälkeen saavut tuttuakin tutummalle tallille. Astelet karsinarivistön ohi ja pysähdyt tutumpaakin tutumman karsinan eteen. Olet seisonut tämän sanan karsinan edessä lähes joka päivä muutaman kuukauden ajan. Kimo pää pistää esiin karsinasta ja ori hörähtää sinulle tervehdykseksi. Se päästää sinut kiltisti karsinaansa ja tervehtii hamuamalla hihaasi. Kaksi kuukautta sitten et olisi todellakaan uskonut Callen käyttäytyvän näin. Ori kohottaa päänsä ja hörisee jutellakseen. Taputat sen kaulaa ja aloitat hoitotoimenpiteet harjaamalla. Pyörivien liikkeiden alla Calle rentoutuu, eikä kavioidenkaan putsaus ole kamalan haasteellista. Satulan ja suitset nähdessään siitä kuoriutuu energinen liikeholisti, joka steppailee malttamattomana paikoillaan. Tarjoat kuolaimia sille, jotka ori ottaa vastaan. Kiristät remmit heittäen satulan sen selkään. Satulavyö kiristyy ongelmitta ja napsautat ratsastuskypärän kiinni.

Nouset kentällä Callen selkään kooten ohjat. Annat pohkeita hevoselle ja ohjaat sen uralle alkukäynteihin. Calle pärskähtelee ja heittää päätään muutaman kerran. Energinen kuten aina. Muutaman uraympyrän jälkeen kokoat ohjia enemmän ja annat raviavut jaloilla. Calle nopeuttaa tahtiaan temmokkaaseen raviin ja hetken ravailun jälkeen laukka-avut toteutuvat. Ori laukkaa lennokkaasti vetäen tutut riemunpukit. Pieni hymy koristaa huuliasi ja kannustat sitä kovempaan laukkaan. Calle tietää, ettet enää tipahda riemunpukkien aikana. Se tietää, että olet jo tottunut niihin ja tietää että hyväksyt sen juuri sellaisena.

Annat orille ensimmäiset kouluavut. Mutta tiedät, ettei se reagoi niihin. Otat paremman istunnan satulassa ja alat herätellä Callea kouluratsastukseen. Pohkeenväistöjä, joiden jälkeen tiukka puolipidäte. Ori noudattaa pidätteitä ihmeissään ja annat etutaivutusten toteutua. Calle pärskähtää ymmärrykseksi ja toteuttaa taivutukset. Tiedät kuitenkin, ettei ori anna parasta suoritustaan vielä vähään aikaan, sillä avut eivät meinaa vieläkään mennä läpi.

Viimein olet saanut tarpeeksesi kouluratsastuksesta ja annat oriin laukata hetken pitkillä ohjilla. Sen jälkeen ratsastatte kentälle, johon edellinen ratsukko on jättänyt muutaman esteen. Calle innostuu heti nähdessään esteet ja joudut tekemään muutaman tiukan pidätteen, ettei ori laukkaisi suoraan esteille. Ohjaat sen pituusesteelle, jonka ori hyppää ilmavasti. Se hörähtää nauravasti, kertoen sinulle sen olevan liian helppoa. Naurahdat ja ohjaat orin toiselle esteelle ja sitä kautta seuraaville. Jokainen este ylittyy ongelmitta, kunhan vain muistat ohjata orin oikealle kulmalle ja pidättää ettei hypystä tule liian korkeaa. Pidätät Callea laukan muuttuessa pehmeäksi ja pyöriväksi. Valkoiset korvat osoittavat eteenpäin, määrätietoisena tulevasta okserista. Tunnet kuinka sen jalat lyövät maahan ja vedät käsiäsi itseesi päin pidätykseen. Ennen estettä löysäät ja otat valkoisesta harjasta kiinni. Callen ponnistaessa nojaat eteenpäin ja loistelias hymy kehystää naamaasi. Alastulo on pehmeä ja ori hirnahtaa voitonriemuisena. Se on hypännyt viimeisen esteen puhtaasti.

Kisoissa taputat orin valkoista kaulaa jännittyneenä. Seuraavan on teidän vuoronne, mutta Calle on rauhallinen. Se kuopaisee maata innokkaana ja kääntää päätään sinua kohti hirnahtaen kannustavasti. Me pystytään tähän yhdessä, Callen ilme kertoo. Hymyilet ja taputat orin kaulaa uudestaan. Laukkaatte kisakentälle yhdessä ja annat orin hypätä ensimmäisen esteen vauhdikkaasti. Sitten otat käyttöön tutu pidätteet ja nautit.


Sukutiedot

i. Cabernet Cobbler
hannover, kimo
ii. Caruso GER
hannover, ruunikko
iii. Hybridi
iie. Zapzap
ie. Madeira M'Dear
hannover, kimo
iei. Lambourghini
iee. Poleroid
e. Lady L GER
hannover, ruunikko
ei. Lachler GER
hannover, ruunikko
eii. October
eie. Retrodancer
ee. Blue Lady
hannover, voikko
eei. Ametyst
eee. Ballerina

i. Cabernet Cobbler on Saksassa syntynyt hannoverorii, joka on menestynyt estekentillä maailmanlaajuisesti. Se on kantakirjattu kotimaassaan ensimmäisellä palkinnolla ja estekisojen lisäksi sen on menestynyt hyvin näyttelyissä. Kimo ori keräsi mainetta Saksassa sekä erityisesti Briteissä ja Amerikassa. Orista on tullut suosittu jalostusorii ja se on kisaurastaan huolimatta siittänyt jo yli 20 varsaa Saksassa, Britanniassa ja Amerikassa. Siitä on tehty lukuisia ostotarjouksia ja ori varmasti siirtyykin viettämään ansaittuja eläkepäiviään Amerikkaan siitostallille.

ii. Caruso GER oli menestynyt estehevonen. Sen kotitalli oli maineikas kisatalli Itä-Saksassa, josta sen emäkin on syntynyt. Puhdasrotuinen hannover oli suosittu kisaratsu tallinsa nuorikkojen keskuudessa hyppytaitojensa ja hyvän luonteensa ansiosta. Se hyppäsi reippaasti yli 150cm ja sopeutui hyvin uuden ratsastajan alle. Se siirtyi eläkkeelle 18 vuotiaana siittäen muutaman varsan. Ruunikko ori kuoli vanhuuteen 23 vuotiaana.

iii. Hybridi oli Amerikkalaista verta oleva hannoverori, jonka lyhyt mutta antoisa kisaura jäi lyhyeksi vakavan onnettomuuden takia. Se kisasi estekentillä hyvällä maineella ja sai monta sijoitusta. Se kerkesi siittää kaksi varsaa enne onnettomuuttaan. Kisamatkalta palaamassa ollut ratsukko joutui auto-onnettomuuteen, jossa ori kuoli 8 vuoden iässä.

iie. Zapzap oli juuri esteuransa aloittanut punarautias hannovertamma. Se oli yksityisomistuksessa Britanniassa nuorella hevosnaisella. Muutaman sijoituksen jälkeen tamma laitettiin kantavaksi ja se varsoi ensimmäisen varsansa 6 vuotiaana. Varsomisen jälkeen tamma jatkoi kisailua ja menestyi kansainvälisellä tasolla. Se varsoi yhteensä 13 varsaa eläen 28 vuotiaaksi.

ie. Madeira M'Dear oli pienikokoinen hannovertamma. Iso-Britanniassa menestynyt estehirmu on kisannut kansainvälisellä tasolla yksityisenä kisahevosena, mutta se myytiin suuremmalle tallille omistajan raha- ja ajanpulan takia. Hyväkäytöksinen tamma on jatkanut menestyvää kisauraansa ja on varsonut kaksi varsaa.

iei. Lambourghini oli jättiläismäinen hannoverorii isolla luonteella varustettuna. Lakritsinmusta ori kisasi maailmanlaajuisesti esteillä ja ori aloittikin kisauransa heti koulutuksen jälkeen kehittyen porras portaalta paremmaksi. Se muutti Amerikkaan maineikkaaseen siitostalliin viettämään ansaittuja eläkepäiviään ja siitti yli 50 jälkeläistä. Ori kuoli kunniakkaasti 25 vuotiaana vanhuuteen ja sitä on muistamassa sen monet jälkeläiset, jotka ovat menestyneen isänsä tavoin esteradoilla.

iee. Poleroid oli pippurinen hannovertamma, joka kisasi menestyneen uran esteillä. Se syntyi ranskalaiseen siittolaan, mutta myytiin nuorena hevosena Venäjälle. Venäjällä tamma kisasi aluekisoissa viisivuotiaaksi, jonka jälkeen se siirtyi kansainväliselle tasolle. Venäjältä tamma myytiin hyvään hintaan takaisin Ranskaan, jossa se kerkesi asua parisen vuotta. Ranskasta tamma matkasi Saksaan ja kisasi 12 vuotiaaksi esteillä keräten vielä loputkin pokaalit palkintokaappiin. 15 vuotiaana se siirtyi siitoskäyttöön ja synnytti kuusi varsaa kuollen 27 vuotiaana vanhuuteen.

e. Lady L GER on hannover tamma hyvinkin omalaatuisella luonteella. Sille ei tunnu uppoavan mikään päähän ja se tahtoisi vain mennä omia polkujaan, nimittäin esteitä. Tamma on osoittanut suuren intohimon hyppäämiseen ja se onkin varmasti ainut asia mistä se tykkää - tekee ihmisen kanssa yhteistyötä. Se on syntynyt ja asuukin edelleen Saksassa, mutta kilpailee aktiivisesti. Tamma on varsonut kaksi varsaa kisauransa aikana.

ei. Lachler GER oli komea hannover ori hienolla luonteella. Se tuntuu käynnistyvän uudelleen nähdessään esteet, eikä oria tunnu pysäyttävän mikään tämän jälkeen. Saksassa asuva ori on ollut erittäin menestynyt rotunsa luokissa ja siittänyt upeita varsoja antaen heille osan omaa tulisuuttaan ja rakkautta esteille.

eii. October oli suurikokoinen hannover ori, joka kisasi esteitä kansainvälisellä tasolla. Se kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja on toiminut siitosoriina.

eie. Retrodancer oli kaunis hannover tamma, Saksassa syntynyt yksityiskäytössä oleva harrastehevonen jolla kisattiin aktiivisesti esteitä. Tamma alkoi menestyä lajissa ja pian se olikin jo kansainvälisellä tasolla. Tamma varsoi kolme varsaa ja kuoli 20 vuotiaana kaviokuumeeseen.

ee. Blue Lady on Saksassa syntynyt hannover tamma, isänsä tavoin voikko. Se kisasi menestyksekkäästi esteillä ja ihmisrakas hevonen sai osakseen paljon huomiota isoilta hevoskihoilta. Tamma myytiin uudemman kerran maineikkaaseen siittolaan jossa se varsoi 13 varsaa.

eei. Ametyst oli Iso-Britanniasta kotoisin oleva hannover ori. Voikon värinen ori omasi upean ulkonäkönsä lisäksi upean luonteen ja hyvät hyppylahjat. Se kisasi esteitä maailmanlaajuisesti ja on siittänyt yli 100 jälkeläistä ympäri maailmaa. Ori kuoli 22 vuotiaana.

eee. Bellarina oli Saksassa syntynyt hannover tamma. Se oli yllättävä kyllä pahaluonteinen jonka takia se vaihtoi tiuhaa tahtia omistajaa. Suomesta se sai pysyvän kodin ja hyvän omistajan, joka jaksoi sen omapäisyyttään. Tamma kisasi esteillä hyvällä menestyksellä. Se varsoi kaksi varsaa ja kuoli 20 vuotiaana.

Kilpailusijoitukset

56 ERJ sijoitusta

14.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 6/40
14.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 5/40
16.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 6/40
18.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 4/40
20.11.2011 ERJ Esteratsastus: Cannabian Warmbloods, 150cm - 5/50
20.11.2011 ERJ Esteratsastus: Showtime!, 150cm - 4/60
21.11.2011 ERJ Esteratsastus: Kotitien Kilpailukeskus, 150cm - 3/50
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 4/40
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Cannabian Warmbloods, 150cm - 4/50
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Showtime!, 150cm - 2/60
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Kotitien Kilpailukeskus, 150cm - 2/50
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Lyne Stud, 150cm - 6/50
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Lyne Stud, 150cm - 4/50
22.11.2011 ERJ Esteratsastus: Lime, 140cm - 4/36
23.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 6/40
24.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 1/40
24.11.2011 ERJ Esteratsastus: Showtime!, 150cm - 6/60
24.11.2011 ERJ Esteratsastus: Kotitien Kilpailukeskus, 150cm - 4/50
25.11.2011 ERJ Esteratsastus: Dooran Kisatoiminta, 150cm - 4/40
25.11.2011 ERJ Esteratsastus: Kotitien Kilpailukeskus, 150cm - 4/50
25.11.2011 ERJ Esteratsastus: The Last Legend, 130cm - 3/60
26.11.2011 ERJ Esteratsastus: Lime, 140cm - 2/36
27.11.2011 ERJ Esteratsastus: Lime, 140cm - 4/36
01.12.2011 ERJ Esteratsastus: The Last Legend, 150cm - 3/60
06.12.2011 ERJ Esteratsastus: Strand Belgiums, 150cm - 2/74
06.12.2011 ERJ Esteratsastus: The Last Legend, 150cm - 2/60
29.03.2012 ERJ Esteratsastus: Kilva JK, 130cm - 6/60
23.03.2012 ERJ Esteratsastus: Hurmeen Kisakeskus, 140cm - 1/60
25.01.2012 ERJ Esteratsastus: Land of Cannabian, 140cm - 4/30
25.01.2012 ERJ Esteratsastus: Land of Cannabian, 140cm - 2/30
12.02.2012 ERJ Esteratsastus: Koston suomenhevoset, 120cm - 2/50
13.02.2012 ERJ Esteratsastus: Koston suomenhevoset, 120cm - 2/50
15.02.2012 ERJ Esteratsastus: Moondance, 120cm - 4/50
17.02.2012 ERJ Esteratsastus: Moondance, 120cm - 6/50
18.02.2012 ERJ Esteratsastus: Hiprakka&Kosto, 120cm - 7/100
15.02.2012 ERJ Esteratsastus: Bairdon, 130cm - 6/100
22.02.2012 ERJ Esteratsastus: Infinity, 140cm - 5/40
25.02.2012 ERJ Esteratsastus: Infinity, 130cm - 5/40
03.03.2012 ERJ Esteratsastus: Hurmeen kisakeskus, 140cm - 4/50
06.03.2012 ERJ Esteratsastus: Lumivuo, 120cm - 2/50
11.03.2012 ERJ Esteratsastus: Lumivuo, 120cm - 5/50
17.03.2012 ERJ Esteratsastus: Stewart, 120cm - 5/40
22.03.2012 ERJ Esteratsastus: Rhonwen, 110cm - 2/40
22.03.2012 ERJ Esteratsastus: Bairdon, 130cm - 7/60
23.03.2012 ERJ Esteratsastus: Rhonwen, 100cm - 1/40
23.03.2012 ERJ Esteratsastus: Pyrr Warmbloods, 130cm - 1/100
25.03.2012 ERJ Esteratsastus: Bairdon, 130cm - 2/60
26.03.2012 ERJ Esteratsastus: Dark Side Trakehners, 100cm - 3/30
25.03.2012 ERJ Esteratsastus: Pyrr Warmbloods, 140cm - 4/80
27.03.2012 ERJ Esteratsastus: Rhonwen, 100cm - 4/40
27.03.2012 ERJ Esteratsastus: Rhonwen, 110cm - 5/40
30.03.2012 ERJ Esteratsastus: Lime, 130cm - 1/40
03.04.2012 ERJ Esteratsastus: Apinaliiga, 140cm - 4/30
10.04.2012 ERJ Esteratsastus: Dark Side Trakehners, 100cm - 3/30
12.04.2012 ERJ Esteratsastus: Dark Side Trakehners, 120cm - 1/30
24.03.2012 ERJ Esteratsastus: Hurmeen Kisakeskus, 140cm - 7/60

Päiväkirja

20.02.2012 - Estevalmennus (kirjoittanut Natalia)
Calath käveli hyvin rennosti ja itsevarmana kentällä minun saapuessani sinne. Aloit verytellä oria rauhassa kun aloin kasata teille veryttelyesteitä ja pientä rataa. Calath näytti hyvin rennolta ja kuuliaiselta sileällä ja sama tahti jatkui esteillä. Vaikka esteet olivatkin aluksi pieniä Calath katsoi ponnistuspaikat tarkkaan, vaikkeivät hypyt ihmeellisiä vielä olleetkaan. Esteiden noustessa Calath joutui hieman korjailemaan virheitäsi, mutta se ei häirinnyt oria. Teillä oli ilmeisesti ollut pieni tauko aiemmin ja uskoin epävarmuutesi johtuvan vain siitä. Päätin hypyttää teitä vielä hetken vähän matalemmilla esteillä ja nostin niitä taas kun sait itsevarmuutesi takaisin ja aloit luottamaan oriin. Tällä kertaa esteet nousivat vain 130 cm korkeuteen, jottemme menisi liian isoa liian pian. Calath huomasi heti kun aloit taas luottaa siihen ja alkoi hypätä rohkeammin ja parempia hyppyjä, aiemmin se selvästi varoi hyppäämästä liian isosti. Tunnin viimeisenä hyppynä oli 130 cm korkea trippeli, jonka yli selvisitte loistavalla hypyllä hyvässä tasapainossa. Calath on mahtava hevonen ja olette ratsukkona erittäin yhteensopiva, Calath korjaa virheesi ja antaa sinulle lisää varmuutta isoja luokkia varten. Jatkakaa samaan malliin niin hyvä tulee!

10.03.2012 - Estevalmennus (kirjoittanut Natalia)
Calle oli tänään hyvin energinen, joten ohjasin ratsukon tekemään paljon ympyröitä ja siirtymisiä sillä aikaa kun rakensin kentälle muutaman esteen. Esteiden ollessa valmiina aloitimme ensin pienistä pystyesteistä jotta hevonen saisi pientä alkuverryttelyä hyppyihin. Lähestymisissä vauhtia oli hieman liikaa, mutta muutaman hypyn jälkeen vauhti rauhoittui sopivasti ja saimme pari oikein siistiä hyppyä. Mitä korkeammalle estekorkeus nousi, sitä rauhallisemmaksi ja varmemmaksi Callen hypyt muuttuivat. Hevonen hyppäsi suurella innolla ja maneesin täytti tasainen kavion kopse ja hiekka ropisi seiniin kun ori teki muutaman ilopukin esteiden välissä. Saimme tällä kertaa keskittyä enemmän esteiden välillä ratsastukseen, sillä itse hypyt suoriutuivat leikiten. Callella oli ollut jo jonkin aikaa tapana alkaa leikkimään esteiden välillä ja vauhtiakin tuli liikaa. Pienillä puolipidätteillä ja syvemmälle satulaan istumisella tätä saatiin korjattua hyvinkin paljon valmennuksen aikana. Siitä huolimatta ongelma jäi vielä elämään ja hankaloittamaan harjoituksia. Päätimme jatkaa samoja harjoituksia vielä seuraavalla kerralla jotta saataisiin orin venkoilut kokonaan pois. Parin rauhallisen hypyn jälkeen ohjasin teidät itsenäiseen loppuverryttelyyn.

17.03.2012 - Estevalmennus (kirjoittanut Natalia)
Edellisestä valmennuksesta oli kulunut viikko ja oli aika jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin. Ratsukko oli suorittanut alkuverryttelyt ennen tuloani, joten pääsimme työskentelemään saman tien. Aloitimme hyppäämään kolmella pystyesteellä jotka olivat sijoitettu eri paikkoihin maneesissa. Tarkoituksena olisi, että hevonen pysyisi rauhallisena esteiden välissä. Ensimmäisillä kerroilla hevonen intoili hieman liikaa ja pari kertaa takapää nousi ilmaan, mutta tilanne korjaantui kun esteet oli ylitetty muutaman kerran. Teit esteiden välillä paljon puolipidätteitä ja laitoit orin keskittymään työskentelyyn jottei sillä olisi aikaa temppuilla. Aikaisempi ongelma oli viikon aikana korjaantunut melkein kokonaan, joten aloitimme uuden harjoituksen. Olin sijoittanut kaksi estettä niin, että ratsukko voisi tehdä kahdeksikkoa joista molemmissa kaarroksissa olisi este. Kunnon kisahevosen lailla Calle suoriutui tehtävästä hyvin ja taipui kiitettävästi esteiden välillä. Hevonen suoritti omatoimisesti laukanvaihdot esteen päällä eikä harjoituksessa ilmennyt mitään ongelmia. Ohjasin ratsukon hyppäämään kaikki esteet tietyssä järjestyksessä muutaman kerran ennen kuin päästin heidät tekemään loppuverryttelyjä.

22.03.2012 - Estevalmennus (kirjoittanut Natalia)
Parin päivän päästä olisi Callen viimeiset kilpailut, joten otimme tänään muutaman esteen ihan sitä ajatellen. Aloitimme valmennuksen muutamalla pystyesteellä ja okserilla jotta näkisimme missä kunnossa hevonen on tällä hetkellä. Hevonen suoriutui radasta puhtaasti, joten aika nopeasti saimme nostaa estekorkeutta ja muuttaa yhden pystyesteet trippeliksi. Calle oli energisellä tuulella ja hyvinkin innoissaan tulevasta radasta, sillä sen korvat nousivat pystyyn heti kun lähestyttiin estettä. Jalat ei kertaakaan kolahtaneetkaan puomeihin ja olimme kaikki tyytyväisiä. Emme viitsineet hyppäyttää tänään liian korkeita esteitä emmekä pitää niin pitkää valmennusta kuin normaalisti, sillä kisoihin ei olisi kuin pari päivää. Madalsin vielä esteitä ja hyppäytin ratsukon muutaman kerran hieman vaativamman radan teiden osalta, mutta noin metrin korkuisilla esteillä. Calle näytti olevan hyvinkin valmis tuleviin kisoihin, sillä se taipui vaikeissakin paikoissa hyvin. Näiden hyppyjen jälkeen ohjasin ratsukon loppuverryttelyyn. Hevonen olisi selvästikin valmis tuleviin viimeisiin kilpailuihiin ja sitten alkaisi hevosen eläkepäivät.

05.04.2013 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut Natalia)
Muutama päivä sitten Calle muutti asumaan uuteen talliin, Silverlodeen, ja näin ollen ori pääsee täysipäiväiseen jalostuskäyttöön. Olimme varanneet tälle päivälle eläinlääkärille ajan jolloin hän tarkastaisi onko orissa mitään vikaa ja voiko sitä käyttää jalostuksessa. Iltapäivällä Maria tutki hevosen läpikotaisin ja kokeili aristaako tai ontuuko se jalkojansa. Naisen mukaan Callen jalat olivat yllättävän hyvässä kunnossa vaikka olikin vanha kilpahevonen eikä nähnyt mitään estettä tammojen astumiselle. Hevosen jalat venyteltiin kunnolla ja askeleet oli vieläkin lennokkaat vaikka hevosella alkoi olla jo ikää. Olimme onnellisia tästä diagnoosista, joten voimme hyvillä mielin ilmoittaa hevosen laatuarvosteluihin ja astuttaa sillä pari tammaa tämän kuukauden aikana. Tästä eteenpäin hevonen saisi säännöllistä liikuntaa, mutta säännölliset estetreenit jäisivät pois ja tilalle tulisi paljon maastoilua. Hevosen ruokavalioon tulee tästä eteenpäin muutoksia ja päivät se saa laiduntaa muiden hevosten kanssa koko päivän. Calle pääsisi vihdoinkin kauan odotetulle eläkkeelle joka on ihan ansaittua. Odotamme innolla millaisia varsoja orille vielä siunaantuisi ja periytyykö hevosen hyvät puolet kuinka hyvin tuleville jälkipolville. Odotamme oriin varsoista suuria lupauksia.

30.05.2013 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut Natalia)
Kävimme tänään Callen kanssa estelaatuarvostelussa ja ori palkittiin kolmannella palkinnolla. Olimme odottaneet orilta vähän enemmän, mutta olemme suunnitelleet ilmoittavamme sen uusintatilaisuuteen ja katsotaan sitten saadaanko pisteitä korotettua. Calle on viihtynyt hyvin jalostuskäytössä ja vähän laatuarvostelutilausuuden jälkeen syntyi yksi uusi Callen jälkeläinen, Silverlode Lalaith. Tammavarsa menestyi loistavasti kilpakentillä isänsä tavoin ja on perinyt orilta hyvän hyppykapasiteetin ja osittain myös luonteensa. Callea tullaan käyttämään vielä jalostuksessa muutaman varsan verran ja sen jälkeen se siirtyy kokonaan eläkkeelle.